Obvestilo

Zaradi pomanjkanja motivacije in prostega časa na strani ne bo novic oz. novih vsebin do nadaljnjega (dokler se motivacija ne vrne, kamor koli je že šla). Med tem časom lahko novice spremljate sami preko seznama RSS virov, ki ga uporabljam za pisanje novic (OPML format).

nedelja, 29. september 2013

Mitja Kjuder


Pred kakim letom sem na Facebooku zasledil trejler za street part Mitje Kjudra, najnovejšim obrazom Madnessove ekipe. Že pred tem sem bil impresioniran nad njegovimi klipi iz sežanskega skejtparka, zato sem z veseljem čakal, kaj bo pokazal na ulicah. Poglejte si njegov part, poln novih spotov, in si preberite nekaj o glavnem akterju.




Začniva kar pri začetku - pri tvojih prvih trenutkih na skejtu … zakaj skejt in zakaj pri skejtanju vztrajaš že toliko let?
M: Zato ker ti nihče ne narekuje kdaj, kje in kako. Skejtaš kjer hočeš (skoraj no :D), kadar hočeš in tako kot ti paše. Vztrajam pa zato, ker je to enostavno postal del mojega življenja in iskreno povedano, nevem kaj bi delal če nebi skejtal.

V Sežani je v zadnjih letih zrasel zelo spodoben skejtpark, v katerem dosti skejtaš … misliš, da bi lahko tako hitro napredoval brez njega? Ima Sežana dovolj street spotov?
M: Definitivno nebi. Sežana ima dosti street spotov, samo nažalost jih malo furamo, ker folk ni lih napaljen za to. Sam furat street pa veš kako je.

Ali to pomeni, da je skejtpark že kar predober? Bo treba kak objekt polomit, da bo folk šel na ulice pogledati ...
M: Skatepark je sicer za moje pojme, odlično postavljen, samo tako kot vsake stvari se tudi skateparka naveličaš. Najbrž je glavni razlog da furamo malo streeta to, da ni tukaj nekoga, ki bi konstantno skejtal kot jaz in potem ko pridejo se pač skejta park (čeprav, kaže na bolje :)). P.S. nebo treba polomit objektov, če bo šlo tako naprej bo sam propadu, namreč naš podmladek se nebo spotil pa kak vijak potisnil...


Fullpipe, foto Blaž Turk

Podmladek se je torej polenil … komu se pa imate potem za zahvalit za ta skejtpark? Kdo pa skrbi za konteste “V pršutih je pop”?
M: Da je skatepark zrasel park se moramo zahvaliti članom društva ŠD Deskar, ki nismo v društvu le za številko. Za "Pršute" gredo zahvale v največji meri Gorazdu Lahu, ter mladinskemu centru Podlaga. Poleg tega smo še tu posamezniki iz društva, ki pač še nekaj pripomoremo. Pa sponzorji (valda).

Zdaj študiraš v Ljubljani, a skejtaš tudi kaj, ali si resno zagrizel v študij?
M: Ko sem bil v prvem letniku sem kar skejtal. Zdaj pa bolj malo, ker nas zasuvajo na faxu.

Saj je prav, da je faks na prvem mestu. Kje pa so spoti boljši: Ljubljana, Sežana, kjer drugje? Kje si največ snemal?
M: Po pravici povedano nimam niti enega klipa iz LJ. Hotel sm se omejit bolj na spote, ki še niso bli nikjer. Glede na to da je v Sežani še vedno dosti ne-videnih spotov, sm večino kar tukaj posnel. Drgači pa mi je v Novi Gorici zakon street.



noseblunt drop, foto Nik Čebulec

Si tudi svež član Madnessove ekipe … si tudi zato hotel posneti svoj part?
M: Ubistvu sm snemal že predn sm prišel k Madnessu, tako da ne. Material se je nabral in sm reku zakaj pa ne...

Kako gledaš na solo parte in na videe? PRO-ji se vedno bolj pogosto odločajo, da posnetke objavijo tudi, ko ostali člani ekip niso tako produktivni kot oni …
M: Solo part je seveda dosti lažje posnet, kot video kjer ima vsak član ekipe svoj part. Po drugi strani pa ti lahko pri solo partu kdaj manjka kakšna beseda vzpodbude in se moraš znat sam sebe zmotivirat.

Kateri klipi (oz. videi) so te v zadnjem času najbolj impresionirali?
M: Dennis Busenitz - karkoli od njega me vedno impresionira.

Torej te impresionira samo najboljše. Kaj pa kak Slovenec?
M: Kar se tiče street skejtanja mi je hudo gledat Tomzija alpa Kovača, na bowl sceni pa kapo dol R.O.W. ekipi. Res true klapa.



sw fs polejam, foto Nik Čebulec

Baje se znaš pošteno razjeziti, ko ti kak trik ne uspe po več poskusih … kateri triki so te najbolj “zajebavali” med snemanjem parta?
M: Res je :P. Mislm da mi je največ živcev pobral en heelflip čez stopnice. Ubistvu je blo tako, da je blo zgorej mal placa in sm si mogu dilo pod noge vršt, pa sm se 3/4 poskusov ustavil, ker sm mel narobe noge postavljene.

Kaj pa dile? Koliko lesa si nalomil v tem času?
M: 5-6, kaj takega.

Koliko od teh je počilo od jeze?
M: Mislm da samo ena. To sm včasih bolj počel, tudi sam sebe sm parkrat lopnil(Kerry Getz style :D). Samo se je izkazalo kot slaba praksa, pa tudi denar ne rase lih na drevju.

Kako dolgo pa si snemal?
M: Na grobo 2 leti. Samo sem imel vmes več kot pol leta pavze zarad poškodb.


fs 180, foto Nik Čebulec

Kakšnih poškodb?
M: Najprej sm nabil peto z mojim nesojenim switch flipom in je šlo 3 mesce tam, potem pa na istem triku še pošteno nategnil kolenske vezi(spet 3 mesce). Tole tadrugo je blo drgači 30.decembra, tako da sm mel žurko z psom doma za novo leto :).

Ne-Primorci vam Primorcem zavidajo toplejše (zimsko) vreme, Primorci pa tarnajo nad brutalnostjo burje. Baje, da pa tebe še burja ne odžene … kako to?
M: Haha, pač skejtaš samo v eno smer :D. Ma ne, ponavadi imam polno glavo vsega, da se enostavno moram it mal naskejtat vn.

Moral se boš še zahvaliti snemalcu in fotografu …
M: Za snemanje videoparta se v največji meri zahvaljujem Mateju Čebulcu, potem so pa še posamezniki, ki so poprijeli za kamero. Za fotke sta pa odgovorna Nik Čebulec in Blaž Turk, hvala tudi vama! Poleg tega bi se še rad zahvalil Madnessu za podporo pri skate opremi ter vsakomur, ki mi je namenil kakšno vzpodbudno besedo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar