Obvestilo

Zaradi pomanjkanja motivacije in prostega časa na strani ne bo novic oz. novih vsebin do nadaljnjega (dokler se motivacija ne vrne, kamor koli je že šla). Med tem časom lahko novice spremljate sami preko seznama RSS virov, ki ga uporabljam za pisanje novic (OPML format).

nedelja, 15. marec 2015

Fotografski spomin: Matej Počervina


Že več let na tej strani objavljam intervjuje in ključni del vsakega so seveda fotografije - z novo rubriko "Fotografski spomin" se želim pokloniti vsem, ki za fotoaparati vlagajo svoj trud in čas, da lahko drugi cenimo skejtanje njihovih subjektov. Prvi se nam s serijo fotografij, ki ne le dokumentirajo trike, ampak tudi kažejo na izreden občutek za kompozicijo, predstavi novomeški skejter in fotograf, Matej Počervina.




Julij Kočevar – boneless (Lejmr v ozadju čaka na svoj vzlet). To je bil prvi spot, ki smo ga našli, ko smo z avtom prispeli v Berlin in vzeli to joško za svojo. Ravno tako je bilo tukaj tudi naše prenočišče za naslednjih nekaj dni (tam malo desno od klopc). Že prvi dan se nam je na sešnu pridružil cel takratni Antiz team, ko pa smo se zvečer spraševali, kam gremo žurat, se je par čevljev od naših spalnih vreč pozicioniral naključni bend z agregatom in vsemi potrebnimi inštrumenti, za igranje neke vrste indie muzike, okoli nas pa se je začel nabirat folk. Berlin je res mesto, kjer se stvari kar zgodijo. Tudi Juletovi triki se ponavadi kar zgodijo, pač jih ne gre pričakovati.


Domen Dajčman – fs tailslide. Naj bo še tak kliše, a fotka z vsaj enim penzičem bo vedno izpadla toliko bolj zanimiva. Kdo ve kaj sta si tadva mislila o vsem skupaj.


Deso – fs stall transfer. Mislim, da se folk še vedno ne zaveda kaka rolkarska meka se dogaja v ROG-u. Skejtparki po treh različnih nadstropjih, vsak po svoje poseben. Tole je najvišji ležeči in njegov rezident mega trikcom. Tisti, ki je rampo že fural, ve kaj se prav skočit tam gor, plus to da treba glavo sklonit, da se ne treskneš v strop. Ko se je dogajal tale sešn pred uradno otvoritvijo, enkrat to zimo, je padlo veliko trikov, še več folka. Pri skejterjih velikokrat opazujem koliko svoje karizme dajo v skateboarding in koliko je posnemane. Desotovo skejtanje je tako kot on, stoposto jebeno pristno.


Vedno so mi bile najpreprostejše fotke, kar se tiče trikov in scene same, v tem primeru tudi samega odvijanja, ki je prineslo to fotko. Bil je trip v Mursko Soboto, kjer smo se proti koncu ustavili za sešnček na teh ledgih. Miha Miklavčič je nosemanuale delal malo za šalo (včasih jih je nadaljeval kar še po tleh) a s polnim občutkom. In ravno tak občutek mi da tudi ta fotografija. Ravno tako so mi dodana vrednost fotke sence, saj mi je veliko bolj všeč, da iz slike potegneš tisto, kar dejansko gledaš in misliš, brez kakršnihkoli svetlobnih pripomočkov in obdelav. (če pustimo ob strani to, da je verzija črnobela).


Tibor Rep – Backside Smithgrind – Bila je zimska sončna nedelja, ko smo s sorolkaši Kosom, Skokom (oba skup Skos) in Desom odrinili v Novo gorico preizkusit frišen betonski bowlič, nazaj grede pa se je bilo še nujno ustavit še v Postojni na Pumpi. Tam nas je že čakal Tipče, zagnal agregat, iz vinilk so drli Maidni ter še par drugih težkih in malo manj težkih ritmov. Vse je bilo nared za večerni sešn na minici, ki je vse prej kot lahek zalogaj. A tako tudi mora bit, če si narediš zajebano stvar doma, jo osvojiš, je vse ostalo mačji kašelj. Fotka povzema cel sešn.


Gačo – fs carve – Mnogi »skejterji« so mnenja, da longboardanje pač ni skejtbording. Morda se preveč zadržujejo v centru Ljubljane kjer gledajo podpajskonoseče deskarje in deskarke. Še več, Bros Before Pros so zame večji skejtrji, kot večina lublanskih pičk, ki pali na cote po zadnji modi, in 360 flipe z zadnjo nogco ven. There, I said it 


Nino Fanuko – noseslide – včasih trik pač prevlada v fotki. Le ta mi od začetka ni bila po všeči, a potem se se sprijaznil. Samo skočit na ta bank, kaj šele skočit na noseslide, obrnit ven na regular in to s stilom, je jebena stvar. A kdor ve za Ninota, ve da that nigga's got some pop.


Tomaž Šantl – nosejam – Že ko smo prišli na spot, sem vedel, da bo fotka zrcalna, ko pa je Tomzi začel naskakovat ravno to šipo, se je vse poklopilo


Tomaž Šantl – melon grab. Ko smo snemali s Tomzijem po vinogradih za Original Copy projekt, je bil to prvi spot, kjer smo se ustavili. V tistem dnevu smo se vsega skupaj premaknili še kakih 200m, se spotoma ustavljali in snemali trik za trikom. Pa naj še kdo reče da med zidanicami ni skejtspotov.


Jan Beguš – kickflip – Bil je dež, bil je mraz, bil je še en game of skate contest, pa še sam flet. A iz prave perspektive tudi kickflip na flatu dobi svoj ponos. Pa smo spet pri enostavnosti, toliko večji, če veš koliko flet trikov ima Jan v žepu.


Anže Lemovec – nosebonk – Pri svojih rolkarskih fotkah nikakor ne morem mimo Lejmrja, ki zaseda kar zajeten arzenal arhiva. Lahko bi izbral tudi kako drugo fotografijo, pa sem to, ker se tako lepo sinhronizira s kipom v ozadju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar